Recept: Rybie prsty s medom :)


Zvolila som pomerne divoký názov, no ubezpečujem vás, že toto jedlo oveľa lepšie vyzerá a chutí ako znie. Mimochodom jedlo na mojom blogu?:) Zavádzam novú rubriku od-té-raz!:) Niekedy inokedy sa o tom možno rozpíšem viac, ale teraz sa venujme receptu. Na túto výbornú zeleninovo-rybaco-orieškovú bowl budete potrebovať:
  • kokosový olej
  • cibuľu
  • ryžu
  • čierne korenie
  • soľ
  • cesnak (ja som použila granulovaný)
  • čínsku kapustu
  • olivový olej
  • rybie prsty
  • avokádo
  • baby mrkvu
  • píniové oriešky
  • med
V recepte zámerne neuvádzam množstvá, pretože nie sú rozhodujúce. Dajte si z každej ingrediencie na tanier toľko, koľko ľúbite.

Uvaríme si ryžu. 
Môj tip: Najskôr podusíme nadrobno nakrájanú cibuľku na kokosovom oleji. Pridáme vodou premytú ryžu, soľ, čierne korenie, sušený cesnak, všetko spolu osmažíme. Keď ryža začne byť sklovitá, pridáme vriacu vodu z kanvice (na 1 diel ryže 2 diely vody), následne ryžu varíme zakrytú 15 minút na slabom stupni a po dovarení ešte 5-10 minút ryžu neodokrývame.

Osmažíme si rybie prsty spolu s baby mrkvou na kokosovom oleji. Mrkva naberie chuť výpeku.

Do taniera začneme vrstviť čínsku kapustu, ktorú trošku pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Navrstvíme ryžu, posekané rybie prsty, nakrájané avokádo, mrkvu. Zasypeme píniovými orieškami a polejeme troškou medu. 

Tradičná kombinácia rybie prsty + zemiaková kaša je na mňa príliš ťažká a nie úplne výživná, preto vždy hľadám alternatívu, ako tento polotovar lepšie zakomponovať. Ak budete tento recept skúšať, dajte mi vedieť, ako sa vám páčil:)

Komentáre