sobota 25. decembra 2021

Prvé Vianoce v novom byte + tip na skvelý ryžový "vianočný" nákyp


Krásne sviatočné ráno priatelia, ako sa máte? Dúfam, že si užívate Vianoce, pohodičku, dobré jedlo a cítite sa šťastní a ľúbení:) Ja som tento rok po prvýkrát strávila Vianoce v novom vo svojom byte - už tu bývam rok a pol, tak by som to mohla prestať volať nový byt:) Minulý rok o tomto čase sme skladali kuchyňu a variť či jesť nebolo na čom:) Tento rok mi pri zostavovaní vianočného menu zamiešal karty môj intolerančný jedálniček, takže žiadne tradičné recepty, dokonca ani koláče a zákusky (!!) sa nekonali. Bolo pre mňa zvláštne sledovať príspevky iných ľudí na sociálnych sieťach pred Vianocami - "všetci" piekli a ja som si uvedomila, že tie sladké dobroty ku sviatkom patria. A spomenula som si na recept, ktorý som videla u Markétky Frank, na ryžový nákyp z ingrediencií, na ktoré nemám intoleranciu. Chcela som ho vyskúšať už dávnejšie, ale šetrila som si ho na špeciálnu príležitosť a môžem povedať, bol tak výborný, že z neho urobím asi výsostne vianočné jedlo:) Markétkin pôvodný recept nájdete TU, ja som akurát vymenila slivky za zavárané marhule, pridala som aj trochu lesného ovocia, čajovú lyžičku trstinového cukru, vynechala som kokos a mlieko som použila mandľové. Obrovská dobrota!






Zvládli by ste sviatky aj bez koláčov a zákuskov alebo si Vianoce bez nich neviete predstaviť?:) Krásny deň vám prajem:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára